Actualitat

Foto: @salutcat

S'obren les fronteres a tots els viatgers vacunats i també els ports als creuers internacionals

dilluns 7 de juny de 2021 | Salut

A partir d’avui també es poden celebrar festes majors i revetlles. Aquestes són les noves mesures del Procicat.

Noves mesures del Procicat. S'obren les fronteres a tots els viatgers vacunats i també s'obren els ports als creuers internacionals. Per entrar, s'haurà de mostrar el certificat verd digital, un codi QR que indica que el turista està immunitzat, ha passat la malaltia o té una prova PCR o d'antígens negativa.

El certificat, que aquesta mateixa setmana s'ha d'aprovar al Parlament Europeu, a Estrasburg, es posarà en marxa l'1 de juliol, però Espanya ha entrat en un projecte pilot per anar activant el mecanisme.
Avui també entren en vigor les noves mesures de desescalada aprovades la setmana passada pel Procicat i que se sumen a les que ja van entrar en vigor divendres, com l'ampliació de l'horari de restauració fins a la una de la matinada i l'augment d'aforament en gimnasos, comerços i actes esportius.

Entre les noves mesures més destacades hi ha l'autorització de celebrar festes majors, revetlles i festes populars. També s'amplia l'aforament del 50 al 70% en congressos, fires, actes religiosos i cerimònies civils.

També es podran fer actes de graduació d'estudiants universitaris en les mateixes condicions que les activitats culturals: amb el 70% aforament, asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l'aire lliure o amb ventilació reforçada.

Tots els podcasts Escoltar ara