Actualitat

Foto: @salutcat

La Regió Sanitària de Girona ha començat la vacunació de més de 300 persones sensellar

dilluns 7 de juny de 2021 | Salut

Es vacunen amb Janssen, per ser monodosi

La Regió Sanitària Girona ja ha començat a administrar la vacuna Janssen, d’una sola dosi, a persones sensellar, donat que es tracta d’un col·lectiu vulnerable i amb dificultat d’assistir una segona vegada al punt de vacunació. Irene Prat és adjunta de direcció al CAP Santa Clara.

A la regió, hi ha inicialment unes 340 persones identificades pel Departament de Drets Socials que es troben en aquesta situació i a qui se’ls oferirà vacunar-se contra la COVID-19 amb el vaccí monodosi. Aquest llistat, però, es podrà complementar amb les persones vulnerables identificades des dels serveis socials municipals i comarcals. Des del Departament de Salut i els Equips d’Atenció Primària s’està realitzant un treball en xarxa entre tots els agents implicats per avançar en la immunització dels col·lectius més vulnerables.

La vacunació es desenvolupa de manera progressiva i ja hi ha alguns municipis on els Equips d’Atenció Primària (EAP) han començat a administrar Janssen persones sensellar, com és el cas de Girona, Figueres, Olot, Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí, Lloret de Mar i l’Escala. En conjunt, ja s’han administrat a dia d’avui unes 200 dosis i s’està treballant per estendre-ho a la resta de poblacions en els propers dies.

Per arribar al col·lectiu i fer més senzilla la vacunació i el procediment de citació, es treballa estretament amb els professionals de benestar social i les entitats del tercer sector, que s’encarreguen d’acompanyar les persones sensellar durant tot el procés i actuen de vincle amb els professionals sanitaris de l’atenció primària. La vacunació es desenvolupa segons criteris organitzatius de cada EAP i es realitza tant en instal·lacions socials, com ara menjadors comunitaris, així com en els mateixos centres de salut, amb la voluntat de fer accessible la vacuna. Són declaracions d’Irene Prat.

A la Regió Sanitària de Girona, a dia d’avui s’han administrat un total de 466.359 vacunes i ja hi ha un 41,7% de la població adulta de la regió ja ha rebut una dosi, mentre que el 22,3% té la pauta completa.

Tall de veu_Irene Prat_sensellar

Tall de veu_Irene Prat_infermera

Tots els podcasts Escoltar ara