Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

El pla pilot de la Xarxa de coordinadors de mobilitat escolar a Girona tanca amb una valoració positiva

divendres 4 de juny de 2021 | Societat

L’objectiu és continuar l’activitat amb els centres que hi participen ara i no es descarta ampliar-ho a més centres o amb més activitats.

El pla pilot de la Xarxa de coordinadors i coordinadores de mobilitat escolar a la ciutat tanca el primer curs amb una valoració positiva, tant per part del consistori com de les escoles involucrades. Es tracta d’una iniciativa que es va engegar al setembre de l’any passat amb l’objectiu d'establir una figura de referència als centres educatius per fomentar la mobilitat autònoma, segura i sostenible al voltant dels centres. Hi han participat les escoles Domeny, Migdia, Joan Bruguera, Dr Masmitjà, FEDAC-Sant Narcís, El Bosc de la Pabordia, Pla de Girona, Annexa Joan Puigbert i el Centre Educació Especial Font de l’Abella.

Marta Sureda és la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona.

La iniciativa ha organitzat, durant aquest curs 2021-2022, 3 recursos educatius relacionats amb la mobilitat sostenible i segura als centres escolars: la creació d’un vídeo animat stop motion sota el nom “Com ens desplacem a l’escola?” de la mà de l’escola Pla de Girona; una xerrada participativa a les escoles Joan Bruguera, FEDAC-Sant Narcís, El Bosc de la Pabordia, Centre Educació Especial Font de l’Abella, i Migdia, i l’activitat “Joc de la Serp”, que promou desplaçaments sostenibles de casa a l’escola i en el qual hi han participat 986 infants de les escoles Joan Bruguera, FEDAC-Sant Narcís, El Bosc de la Pabordia, Migdia, Domeny, Dr. Masmitjà, i Pla de Girona.

Alhora, també s’han celebrat 14 reunions de treball i 16 reunions tècniques i de coordinació, que han permès treballar en les diverses línies del projecte. Alba Marín és la coordinadora del projecte europeu School Chance.

Dins la iniciativa s’inclou també el Pla Pilot “Comerç Amic” amb l’escola Dr. Masmitjà, i la projecció de camins segurs per arribar als centres educatius. També s’ha elaborat una guia metodològica amb 20 passos perquè qualsevol municipi pugui desenvolupar aquesta mateixa xarxa al seu territori. Són declaracions de Marta Sureda.

Un cop finalitzat el primer curs de pla pilot, Alba Marín exposa que es preveu continuar el projecte el curs vinent amb les escoles participants i no es descarta ampliar-ho a més escoles o amb més propostes.

La Xarxa de coordinadors i coordinadores de mobilitat escolar s’inclou dins el Pla d’acció regional 2020-2021 sobre mobilitat escolar de Catalunya, emmarcat en el projecte School Chance, actiu a la ciutat des de l’any 2017, i forma part del programa Interreg Europe, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Tall de veu _ Alba Marin _ què hem fet

Tall de veu _ Marta Sureda _ manual

Tall de veu _ Marta Sureda _ valoració positiva

Tall de veu _ Alba Marín_curs que ve

Tots els podcasts Escoltar ara