Actualitat

Foto: @hijasdecynisca

L’Auditori Josep Irla projectarà diumenge vinent “Hijas de Cynisca”, un documental sobre la desigualtat de gènere en la pràctica esportiva

divendres 4 de juny de 2021 | Esports

L’acte serà el 13 de juny a les 10.30h i serà la cloenda de la 9a Jornada de l’Esport Femení a Girona.

“Hijas de Cynisca” és una pel·lícula documental que vol posar sobre la taula la desigualtat de gènere, encara existent, en la pràctica esportiva. La projecció és un recull de testimonis de dones referents dins el món de l’esport que comparteixen, en primera persona, les seves experiències per fomentar la reflexió entorn als prejudicis i els estereotips que impedeixen o dificulten l’accés de dones, nenes i joves, a accedir al món de l’esport amb les mateixes oportunitats.

Beatriz Carretero, directora del documental, exposa que la discriminació de gènere en el món de l’esport és un reflex de la societat en general, però que acostuma a ser més invisible.

En concret, el documental compta amb la participació de Dori Ruano (ciclisme) Ona Carbonell (natació sincronitzada), Almudena Cid (gimnàstica rítmica), Amaya Valdemoro (jugadora de bàsquet), Bea Fernández i Carmen Martín (handbol), Jennifer Pareja (waterpolo), Lydia Valentín (halterofilia), Jessica Vall (nadadora), Mary Álvarez Del Burgo (jugadora de vòlei), Laura Torvisco (entrenadora de fútbol) Paula Tirini (entrenadora de vòlei) i la periodista Paloma Del Río.

Beatriz Carretero afegeix que el títol “Hijas de Cynisca” vol ser un homenatge a la primera dona guanyadora d’uns Jocs Olímpics a Grècia, però també una crítica a la situació que encara viuen les dones esportistes.

La projecció del documental es farà el diumenge 13 de juny a les 10.30h del matí, a l’Auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a Girona com a cloenda de la 9a Jornada de l’Esport Femení. Després de la projecció, l’acte culminarà amb un col·loqui amb la directora, Beatriz Carretero, i altres esportistes convidades. Les places són limitades i cal inscripció prèvia al web de l’Ajuntament.

Tall de veu _ Beatriz Carretero _ Cynisca

Tall de veu _ Beatriz Carretero _ desigualtat de gènere en l'esport

Tots els podcasts Escoltar ara