Actualitat

Foto: pexels.com

Noves mesures del Procicat a partir d’avui

divendres 4 de juny de 2021 | Salut

S'amplia l'horari de bars i restaurants, que poden obrir fins a la 1 de la matinada. També ho poden fer les activitats culturals, esportives i les botigues de productes de primera necessitat.

Avui s’activen les noves mesures anunciades pel Procicat que formen part del pla de desescalada de la pandèmia.

S'amplia l'horari de bars i restaurants, que poden obrir fins a la 1 de la matinada, una hora més que fins ara. També ho poden fer les activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres. Els aforaments continuen limitats a un 50% a l'interior.

Els picnics, fins ara prohibits, es poden tornar a fer, però només en els espais habilitats, com àrees de lleure o de descans, i amb un màxim de 10 persones, perquè es manté aquest límit per a les reunions socials, sense límit de bombolles.

S'amplia l'aforament dels comerços al detall, que passa del 50 al 70%. S'incrementa del 30% al 50% l'aforament en parcs, fires d'atraccions i activitats lúdiques en espais tancats. També s'augmenta, però del 50 al 70%, el límit permès als gimnasos i altres equipaments esportius, així com dels mercats no sedentaris.

Una altra novetat és que en les activitats culturals i competicions esportives a l'aire lliure amb una capacitat autoritzada superior a 15.000 persones, el nombre màxim d'assistents podrà ser del 20% amb determinades condicions, com ara controls dels fluxos d'accés i sortida, banys i zones de restauració independents. Els organitzadors, però, hauran d'agrupar els assistents en sectors separats de 3.000 persones.

Puja igualment fins al 70% la capacitat de les sales de joc, amb un màxim de 500 persones o el doble si hi ha ventilació reforçada i mesures de control d'aglomeracions.

Els vehicles de transport públic de màxim 9 places ja no hi ha restricció d'ocupació.

Tots els podcasts Escoltar ara