Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona condiciona les escoles bressol municipals amb 27 aparells purificadors d’aire

divendres 4 de juny de 2021 | Educació

S'han adquirit entre 3 i 5 purificadors per escola, segons les necessitats de cada centre, amb l’objectiu de millorar les mesures de prevenció de la COVID-19.

Les set escoles bressol municipals compten ja amb purificadors d’aire per millorar la ventilació als centres educatius. L’Ajuntament de Girona ha condicionat els equipaments amb entre 3 i 5 purificadors d'aire cadascun, amb la mirada posada en el curs vinent, tot i que també s’ha aprofitat per aportar millores als mesos restants d’aquest curs 2020-2021.

Entre les principals mesures de prevenció i contenció de la COVID-19 als centres educatius hi ha l’exigència d’una ventilació continuada i eficient. Així, l’Ajuntament de Girona ha adquirit 27 purificadors d’aire de filtre HEPA14 i filtre de carbó de màxima eficiència. Aquests aparells purificadors estan dissenyats per neutralitzar les partícules nocives més ínfimes que resten en suspensió en l’aire, mantenint així els espais tancats amb una qualitat d’aire òptima.

Aquesta adquisició ha estat possible gràcies al Pla d’inversions aprovat pel Ple el mes de febrer amb l’objectiu d’invertir en la millora del condicionament del mobiliari i els equipaments de les escoles bressol municipals. La inversió ha estat d’uns 28.500 euros, que inclou no només els purificadors, sinó també recanvis de filtre per a previsió de dos anys.

Tots els podcasts Escoltar ara