Actualitat

Foto: VIA EMPRESA

Nestlé haurà de pagar la prima de 500 euros mensuals fins a la fi de l’estat d'alarma

dijous 3 de juny de 2021 | Societat

Així ho ha sentenciat l'Audiència Nacional després que l'empresa incomplís el pacte amb els treballadors.

L’Audiència Nacional ha donat la raó als treballadors i treballadores de Nestlé i obliga a l’empresa a pagar la prima de 500 euros mensuals per treballador fins a la fi de l’estat d’alarma, com va prometre. La sentència ve arran d’un recurs presentat pels 3 sindicats -UGT, CCOO i CSIF- després que l’empresa incomplís el pacte amb els treballadors.

El 30 de març de 2020, la direcció de Nestlé va comunicar a la plantilla que gratificaria els treballadors amb una prima de 500 euros mensuals fins a la fi de l’estat d’alarma com a compensació pel compromís de subministrar aliments i begudes en temps de pandèmia i estat d’alarma. Un mes i mig després, el 15 de maig, la direcció va anunciar que deixaria sense efecte aquesta mesura per “començar a recuperar la normalitat” a partir del 24 de maig, mentre que l’estat d’alarma es va allargar fins al 21 de juny. Lluís Parra és president del comitè d’empresa de Nestlé Girona.

La sentència de l’Audiència Nacional dona la raó als treballadors i treballadores de Nestlé i subratlla que la multinacional va cometre "temeritat" a l'hora de prendre la decisió que defineixen com "arbitrària", de deixar d'abonar la prima amb l’estat d’alarma vigent. Alhora, la sentència retreu a la multinacional haver permès que el cas hagi arribat als tribunals.

Tall de veu _ Lluís Parra

Tots els podcasts Escoltar ara