Actualitat

Foto: ICS Girona

El Trueta registra 63 pacients amb esclerosi múltiple contagiats per coronavirus des que es va iniciar la pandèmia

dijous 3 de juny de 2021 | Salut

El 70% de les persones diagnosticades van ser simptomàtiques i la resta amb simptomatologia lleu.

Des que va esclatar la pandèmia, la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple Territorial de Girona de l’Hospital Josep Trueta ha registrat un total de 63 pacients amb esclerosi múltiple contagiats per Covid-19. El 70% de les persones diagnosticades van ser simptomàtiques i la resta amb simptomatologia lleu. Van requerir ingrés hospitalari quatre persones, cap de les quals va ingressar a l’UCI.

Els símptomes més freqüents que van presentar van ser febre, cefalea i fatiga. En cap cas s’ha associat la infecció i la seva gravetat al tipus d’esclerosi múltiple ni als tractaments immunomoduladors dels pacients. Lluís Ramió és el cap de servei de Neurologia de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta.

De moment, s’han fet més de 500 PCRs i més de 250 serologies. També s’han vacunat a 520 pacients amb Moderna, fins ara.

En els moments de màxima incidència de la covid-19, el 90% de les visites a pacients amb esclerosi múltiple es van fer de forma telemàtica i només el 10% van ser presencials. Són declaracions de Lluís Ramió.

Durant els darrers anys, des de la la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple Territorial de Girona de l’Hospital Josep Trueta, s’ha fet una important tasca per definir el procés assistencial de l’esclerosi múltiple i integrar-lo a l’Estació clínica de treball SAP. És un projecte liderat per l’equip de professionals de Girona que, un cop acabat, servirà per a tots els hospitals de l’Institut Català de la Salut. Ho explica Lluís Ramió.

Actualment, hi ha 773 pacients inclosos en el procés, amb més de 55.000 dades estructurades.

Tall de veu_Lluís Ramió_visites

Tall de veu_Lluís Ramió_SAV

Tall de veu_Lluís Ramió_factors

Tots els podcasts Escoltar ara