Actualitat

Foto: Jonathan Muela

Alumnes de la UDG presenten una instància perquè no se'ls reclami el títol B2 d’anglès com a un crèdit més de la seva titulació

dijous 3 de juny de 2021 | Educació

Els alumnes afirmen que aquesta exigència no està contemplada al pla d’estudis de la carrera.

Diversos alumnes de la Universitat de Girona han convocat avui una roda de premsa en la qual han anunciat que han presentat una instància a la universitat per demanar que se’ls deixi de reclamar que tinguin el nivell B2 d’anglès com a un crèdit més de la seva titulació.

Els alumnes han afirmat que aquest requisit no estava contemplat al pla d’estudis de les seves carreres i que ara la institució el demana com un crèdit més. De fet, ells, el defineixen com a un requisit extraordinari no reflexat al pla publicat al BOE per l’obtenció del títol. Jonathan Muela és el delegat de 4t de dret i representant del moviment estudiantil.

El col·lectiu afectat diu que a la última reunió que van mantenir amb el rector de la universitat, Quim Salvi, van acordar que treurien aquest requisit i que els convocarien a totes les reunions i no ha estat així. Són declaracions de Jonathan Muela.

Els alumnes ara, insten la consellera d’Universitats, Gemma Geis, a intentar mediar per deixar de comptar definitivament amb aquest requisit.

Els estudiants afirmen també a la instància que la UDG no ha garantit que l’estudiant pugui adquirir el nivell B2 de la llengua estrangera durant els 4 anys que dura el grau universitari perquè les classes impartides pel Servei de Llengües modernes de la UDG no són útils per arribar al nivell exigit.

El col·lectiu d’estudiants està presentant actualment també un escrit al Síndic de Greuges de Catalunya.

Tall de veu_Jonathan Muela_Gemma Geis

Tall de veu_Jonathan Muela_reunió

Tall de veu_Jonathan Muela_instància

Tots els podcasts Escoltar ara