Actualitat

Foto: @salutcat

Les persones d'entre 45 i 49 anys ja poden demanar hora per vacunar-se de la Covid

dijous 3 de juny de 2021 | Salut

Rebran un missatge de text que els redirigirà a una aplicació perquè puguin reservar hora, dia i lloc.

Les persones nascudes entre els anys 1972 i 1976, és a dir, que ara tenen entre 45 i 49 anys, ja poden demanar hora per vacunar-se contra la Covid-19. Al llarg de les setmanes vinents, les persones d'aquesta franja d'edat rebran un missatge de text que els redirigirà a una aplicació perquè puguin reservar hora, dia i lloc. També es pot sol·licitar directament a la web vacunacovid.catsalut.gencat.cat

Salut recomana que si els horaris, els dies o els punts de vacunació ja estan complets, es torni a intentar durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

A les persones de 40 a 49 anys els posaran les vacunes de Pfizer/BioNTech, Moderna o també la de Janssen. El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar dimarts ampliar l'ús d'aquesta última vacuna a aquesta franja ja que té l'avantatge que és monodosi.

Fins ara, la vacuna de Janssen es posava a la gent de més de 50 anys i, sobretot, a col·lectius vulnerables, per aprofitar l'avantatge que requereix només una punxada.

Tots els podcasts Escoltar ara