Actualitat

Foto: pexels.com

L'atur baixa per tercer mes consecutiu a comarques gironines

dijous 3 de juny de 2021 | Societat

Així i tot, CCOO i UGT a comarques gironines afirmen que el ritme de recuperació és lent i basat en una ocupació de baixa qualitat.

L'atur a les comarques gironines tanca el maig amb un descens del 4,28% i ja encadena tres mesos consecutius de baixades. L'avenç de la vacunació i la reobertura progressiva ha permès que ara a la demarcació hi hagi 2.081 treballadors que hagin trobat feina. Belén López és la secretària general de CCOO a comarques gironines i Xavier Casas és el secretari general d’UGT a comarques gironines.

A comarques gironines, el sector que més redueix desocupats és el dels serveis. En concret, ho fa en 1.713 aturats menys. El segueixen la indústria i l'agricultura. Per últim, la construcció té 106 aturats menys. Tot i el descens, però, en relació amb el maig de l'any passat, la xifra és gairebé la mateixa perquè només pugen 0,44%. Són declaracions de Xavier Casas.

El descens de l'atur a les comarques gironines, de retruc, també es tradueix amb les dades de contractes i d'afiliació a la Seguretat Social. Durant aquest maig, a la demarcació s'han signat 22.945 contractes, cosa que suposa un increment del 15,48% en relació al mes anterior. Són declaracions de Belén López.

A comarques gironines, el maig s'ha tancat amb 3.206 expedients actius que afecten 12.025 treballadors.

Tall de veu_Belén López_maig

Tall de veu_Xavier Casas_prestació

Tall de veu_Xavier Casas_ERTO

Tall de veu_Belén López_recuperació

Tots els podcasts Escoltar ara