Actualitat

Foto: Girona FM

Pensionistes i jubilats es mobilitzen a Girona en contra de la bretxa digital existent als serveis bancaris

dimecres 2 de juny de 2021 | Societat

La concentració coincideix amb la protesta dels treballadors de Caixabank pels EROS que planteja l’empresa i que afectaran 85 treballadors gironins.

Un centenar de persones s’han mobilitzat aquest matí davant l’oficina central de Caixabank a Girona -al carrer de la Creu- en una doble concentració; per una banda, contra la bretxa digital als serveis bancaris, i per una alta, contra els EROS que planteja l’empresa.

Jubilats i pensionistes denuncien que la reducció de personal i de sucursals bancàries ha comportat un sistema a les entitats bancàries que exclou les persones grans que no saben utilitzar els caixers automàtics o les noves tecnologies. Xavier Garcia, secretari general del Sindicat Intercomarcal de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Comarques Gironines, apunta que amb aquesta atenció despersonalitzada la gent gran se sent discriminada.

Xavier Garcia afegeix que algunes entitats bancàries cobren per mantenir el compte obert més de 200 euros l’any a persones que tenen una pensió per sota dels 600 euros.

Els treballadors i treballadores de CaixaBank també han sortit avui al carrer com a mostra de rebuig a l’ERO que planteja l’empresa i que afectarà 85 treballadors de la plantilla gironina. Maribel Torras és responsable de CCOO a Caixabank a la província de Girona.

Des de CCOO insisteixen que les dues problemàtiques van lligades, ja que reduir, encara més, la plantilla a les entitats bancàries accentuarà més la bretxa digital en la gent gran, pel fet de comptar amb menys personal per establir un tracte personalitzat i de qualitat. Alhora, apunten que aquesta és la primera mobilització a Girona, però que tenen previst mobilitzar-se també a les diferents províncies de la comarca de Girona.

Tall de veu _ Xavier Garcia _ tracte despersonalitzat

Tall de veu _ Maribel Torras

Tall de veu _ Xavier Garcia _ pensions

Tots els podcasts Escoltar ara