Actualitat

Foto: @salutcat

Sanitat avala Janssen per a la franja de 40 a 49 anys, a més de Pfizer i Moderna

dimecres 2 de juny de 2021 | Salut

Argimon ha remarcat que Janssen té l'autorització de l'Agència Europea de Medicaments per a les persones majors de 18 anys i que limitar l'edat d'ús de la vacuna "no té sentit".

Les persones de 40 a 49 anys es podran vacunar de la Covid amb les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna i també amb la de Janssen. El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar ahir ampliar l'ús d'aquesta última vacuna monodosi. Actualment es posa a la gent de més de 50 anys i, sobretot, a col·lectius vulnerables, per aprofitar l'avantatge que requereix només una punxada.

La decisió de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat s'ha anunciat poc després d'una roda de premsa del conseller de Salut, Josep Maria Argimon. El conseller ha recordat que el gran avantatge de Janssen és que és monodosi, es pot guardar en una nevera convencional i aguanta 12 hores un cop descongelada. Al mateix temps, ha afirmat que ja la fan servir per a persones vulnerables com temporers o gent sense sostre, o treballadors o cooperants que ho tenen més complicat per programar una segona dosi.

Argimon no ha volgut posar data a l'inici de la vacunació al grup de 40 a 49 anys, que es preveu que podria començar d'aquí uns 15 dies.

Tots els podcasts Escoltar ara