Actualitat

Foto: @casadeculturagi

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona convoca l’onzena Biennal d’Art amb una dotació de 18.000 euros

dijous 8 d'abril de 2021 | Cultura

L’obra guanyadora obtindrà un premi dotat amb 6.000€ i passarà a formar part del Fons d’Art de la Fundació Casa de Cultura.

La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, amb la voluntat de fomentar i difondre els valors de l’art i donar suport als artistes visuals, ha convocat l’onzena edició de la Biennal d’Art de Girona amb una dotació de 18.000 €.

Aquest any la dotació econòmica es distribueix com l’edició passada. Irene Forts és gestora cultural a la Casa de Cultura de Girona.

En el cas d’obra realitzada, els 12.000 € es repartiran de la següent manera: l’obra guanyadora obtindrà un premi dotat amb 6.000€ i passarà a formar part del Fons d’Art de la Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona i els altres 6.000 € es distribuiran equitativament entre els autors de les obres (un màxim de deu) que el jurat seleccionarà per formar part de l’exposició de la Biennal d’Art.

Per la modalitat de producció d’un projecte de creació artística es destinaran 6.000 €: pel guanyador/a un premi dotat amb 3.000€ per a desenvolupar el projecte seleccionat i 3.000 € que es destinaran a les despeses de producció, difusió i acompanyament. El projecte s’haurà de portar a terme en un termini màxim de dos anys.

El jurat estarà format per sis persones de trajectòria i prestigi reconeguts en l’àmbit de les arts visuals: Robert Fàbregas, director de les Bernardes de Salt; Manel Margalef, director del Museu d’Art Modern de Tarragona; Clàudia Rius, periodista cultural; Pere Parramon, doctor en Història de l'Art, professor, crític i curador; Gisel Noè directora del M|A|C Mataró Art Contemporani; i Ro Caminal, artista visual i guanyadora de la darrera edició de la Biennal d’Art. Ho explica Irene Forts.

Cada artista pot participar en una modalitat o en totes dues, però amb només una proposta per cadascuna de les modalitats. La sol·licitud s’ha de presentar per mitjà instància genèrica, juntament amb un formulari d’inscripció accessible des del web de la Casa de la Cultura, i cal adjuntar-hi la documentació que s’indica per cada modalitat en les bases, en format digital. Són declaracions d’Irene Forts.

El període d’admissió de sol·licituds amb propostes d’obra i de projecte serà del 6 d’abril al 30 de maig de 2021, a través del web www.casadecultura.cat/biennal. Les bases reserven al jurat la possibilitat de declarar el premi desert o de dividir-ne les dotacions si ho considera oportú.

Tall de veu_Irene Forts_jurat

Tall de veu_Irene Forts_tècniques

Tall de veu_Irene Forts_destinar

Tots els podcasts Escoltar ara