Actualitat

Foto: Girona FM

El GEIEG publica el llibre Art contemporani a Girona, 1994-2019, de la mà dels professors de la UDG, Maria Lluïsa Faxedas i Pere Parramon

dimecres 7 d'abril de 2021 | Cultura

Els autors documenten l'evolució de l'art contemporani a la ciutat de Girona en els darrers 25 anys.

En el marc de la celebració dels cent anys de vida del Grup Excursionista i Esportiu Gironí, el GEIEG ha publicat el llibre Art contemporani a Girona, 1994-2019. Una obra escrita pels professors de la Universitat de Girona, Maria Lluïsa Faxedas i Pere Parramon.

L’obra neix d’un encàrrec del Grup Excursionista i Esportiu Gironí, entitat que va exercir un paper important en la promoció artística en diferents moments de la seva història, iniciada el 1919 i documenta l'evolució de l'art contemporani a la ciutat de Girona en els darrers 25 anys. Francesc Cayuela és el president del GEIEG.

El llibre completa la tasca iniciada amb l’exposició i el catàleg 1919-1994. 75 anys d’art a Girona, que donen testimoni de l’interès que el GEIEG ha tingut històricament per l’art i la cultura. A través d'aquest viatge històric, els autors han citat més de tres-cents artistes, el treball dels quals s'ha entrellaçat amb el teixit artístic, cultural i social de la ciutat. Són declaracions de Francesc Cayuela.

Faxedas i Parramon apunten que la història de Girona de les darreres dècades es pot dividir en dos grans períodes: el corresponent a l'activitat de les Sales Municipals d'Exposició de la Rambla fins l'any 2008, impulsades per Salvador Sunyer i posteriorment per Carme Sais, i el de la posada en marxa del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Per la seva banda, Francesc Cayuela afirma que el llibre aporta una visió global de l’art contemporani a la ciutat de Girona.

L'any 2019 només hi havia tres galeries d'art a la ciutat i només dues estaven dedicades a l'art contemporani. Ara, els autors asseguren que per a mantenir l'ecosistema d’aquest tipus d’art caldran més iniciatives públiques i privades.

Tall de veu_Francesc Cayuela_llibre

Tall de veu_Francesc Cayuela_exposició

Tall de veu_Francesc Cayuela_art

Tots els podcasts Escoltar ara