Actualitat

Foto: Girona FM

Girona rep un doble fons d’Enric Mirambell i Belloc i Jesús Roqueta i Sánchez

divendres 5 de març de 2021 | Societat

Enric Mirambell i Belloc va ser nomenat cronista oficial de la ciutat de Girona l’any 1987 i Jesús Roqueta i Sánchez va agrupar àlbums de postals i fullets d’esdeveniments culturals celebrats a Girona.

El Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona ha rebut avui una doble donació: el fons Enric Mirambell i Belloc i el fons Jesús Roqueta Sànchez.

Eric Mirambell i Belloc va ser historiador, bibliotecari, arxiver i anomenat cronista oficial de la ciutat de Girona al 1987. Entre altres càrrecs, ha estat director de la Biblioteca Pública de Girona, de l’Arxiu Històric de la ciutat, professor de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Girona o col·laborador habitual de Diari de Girona. Avui, coincidint amb el primer any de la defunció de Mirambell, que va viure del 1922 al 2020, la ciutat de Girona ha rebut un volum de 35 capss d’arxiu que corresponen a documentació de la seva vida personal, de la seva activitat professional i de la seva biblioteca.

Joan Boadas és el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona.

Montserrat Mirambell Roqueta, filla d’Enric Mirambell i Belloc, celebra que el fons del seu pare pugui estar ara a l’abast de tothom i exposa que va ser Joaquim Nadal, exalcalde de Girona, qui va suggerir la donació a l’arxiu municipal.

D’altra banda també s’ha rebut el fons de Jesús Roqueta Sànchez, advocat i funcionari de la Generalitat de Catalunya a inspecció de Sanitat que va tenir una filla, Joana Roqueta i Gomis, que es va casar amb Enric Mirambell i Belloc. Ara, les seves nétes, han volgut donar també la documentació aplegada per Jesús Roqueta Sànchez, que consta de 18 volums enquadernats de postals, cromos o fulletons, la majoria d’activitats culturals celebrades a Girona. Ho explica Joan Boadas.

Els dos fons estan ja disponibles al Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona i gràcies a les millores tecnològiques podran consultar-se també en línia.

Tall de veu _ Montserrat Mirambell Roqueta

Tall de veu _ Joan Boadas _ Jesús Roqueta i Sànchez

Tall de veu _ Joan Boadas _ Enric Mirambell

Tots els podcasts Escoltar ara