Actualitat

Foto: osg.cat

Girona preveu enllestir la primera fase de la reforma del Cinema Modern de Girona aquest mes de març

divendres 5 de març de 2021 | Infraestructures

Entre altres punts, aquesta fase ha permès la creació d’una segona sala de projeccions pel Cinema Truffaut.

Les obres de la primera fase de l’antic cinema Modern, enmig del Barri Vell de Girona, estan a punt de finalitzar. Aquesta fase ha consistit en la rehabilitació des de la planta baixa fins a la planta 4a i ha consistit en la creació de diverses sales d'exposició, el condicionament del vestíbul i dels accessos i la creació d'una segona sala de projecció pel cinema Truffaut; equipament que comparteix estructura amb el Modern i que s’havia traslladat als cinemes Albèniz Plaça. Tot per una inversió d’1,8 milions d’euros.

Lluís Martí és el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona.

El consistori preveu que aquesta primera fase de la rehabilitació acabi aquest mateix mes de març. Són declaracions del vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, a una entrevista al magazin Els 4 Rius de Girona FM.

L'edifici de l’antic Cinema Modern manté algunes de les estructures que hi havia abans per mantenir l’essència de l’edifici original. Ara està pendent per licitar la "fase zero" del projecte, que es tracta d’una inversió de 250.000 euros per les tasques d’electrificació de l'edifici. Ho explica Lluís Martí.

Una vegada finalitzin els treballs, es preveu que l'antic Modern es torni a omplir d'activitat. El regidor de Cultura, Quim Ayats, afegeix a Girona FM que el Modern vol esdevenir un "pol d'atracció de creativitat artística" pel conjunt de l’àrea urbana i un centre d’acompanyament pels nous talents.

La reforma de l'antic Modern no quedarà enllestida dins el termini del 2021, ja que encara està pendent una segona fase del projecte. Aquesta consisteix en la sala principal de projecció de l'antic cinema, que de moment encara quedarà al descobert.

Tall de veu _ Lluís Martí _ obres primera fase

Tall de veu _ Lluís Martí _ fase zero

Tall de veu _ Quim Ayats _ acompanyament cultural

Tall de veu _ Quim Ayats _ finalització mes de març

Tots els podcasts Escoltar ara