Actualitat

Foto: elcaso.elnacional.cat

El jurat popular declara culpable d'assassinat la dona de Girona que va ofegar la filla a la banyera

divendres 5 de març de 2021 | Successos i justícia

Consideren, però, que tenia "molt disminuïda la capacitat per decidir" com a conseqüència del trastorn depressiu que patia. Fiscalia i el pare de la nena li demanen 20 anys de presó.

El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat a M. Àngels Freixas, la mare que va matar la filla de 10 anys ofegant-la a la banyera després de drogar-la el 30 de desembre del 2019. El veredicte, però, conclou que en el moment dels fets l'acusada tenia "molt disminuïda la capacitat per decidir" com a conseqüència del trastorn depressiu que patia i li demana 20 anys de presó i que com a mesura de seguretat segueixi tractament psiquiàtric. La defensa sol·licita la pena mínima i que la compleixi en un centre psiquiàtric.

El jurat popular, per 6 vots a 3, li aprecia una eximent incompleta d'alteració psíquica i s'ha basat en l'historial d'internaments psiquiàtrics i en els testimonis de les veïnes a qui va confessar els fets que van dir que actuava com un "robot" o com si estigués "somnàmbula". Tot i que els psiquiatres van apuntar que la dona no tenia idees delirants ni va patir cap brot psicòtic i que sabia el que feia quan va matar la nena, el veredicte sí que recull que tenia "sentiments persistents de desesperança, ruïna, inutilitat i desbordament".

A més, també exposen que tenia diagnosticat un trastorn bipolar de component predominantment depressiu de "llarga durada", amb un intent de suïcidi el 2013 i dos ingressos hospitalaris a la unitat psiquiàtrica del parc hospitalari Martí i Julià de Salt el mateix 2019; el primer des de l'agost fins a l'11 de desembre i el segon del 18 al 24 de desembre. Tres dies després de rebre l'alta i tres dies abans del crim, va tornar a anar a urgències "verbalitzant tenir por d'ella mateixa" però aleshores el psiquiatre que la va atendre va considerar que no calia que tornés a ingressar.

El de la parricida de Girona era el primer cas que arribava a judici a l'Audiència de Girona en el qual la fiscalia sol·licitava presó permanent revisable.El judici ha quedat vist per a sentència.

Tots els podcasts Escoltar ara