Actualitat

Foto: May Zircus - TNC

La realitat del barri de Font de la Pólvora de Girona aterra al Teatre Nacional de Catalunya de la mà del dramaturg Llàtzer Garcia

dimarts 23 de febrer de 2021 | Cultura

L’espectacle La Font de la Pólvora es podrà veure aquest cap de setmana a la Sala Tallers del TNC, i per a instituts, de dimecres a divendres.

La Font de la Pólvora és una proposta del dramaturg gironí Llàtzer Garcia que arriba al TNC per abordar la realitat i les problemàtiques que es generen a un dels barris més perjudicats per la desigualtat de Girona: Font de la Pólvora. Arran l’encàrrec del TNC i la Fundació La Caixa, el dramaturg i director de l’espectacle, Llàtzer Garcia, va aprofitar per acostar-se a aquest barri i exposar, principalment a través de la veu dels joves, la seva situació. Són declaracions de Llàtzer Garcia.

Durant mesos, i en plena pandèmia, el dramaturg gironí va entrevistar-se amb diferents agents de Font de la Pólvora, com veïns, joves, educadors o membres del consistori gironí, per poder construir una ficció que reflectís la realitat del barri. El resultat és La Font de la Pólvora, una obra que abarcarà temes com l’estigmatització i desigualtat del barri, les “fronteres invisibles”, els continus talls de llum o la por o la preocupació pel destí. Ho explica Llàtzer Garcia.

El repartiment de l’obra compta amb l’actor Pau Vinyals, Esmeralda Colette (en el paper de treballadora social), Cristina Arenas ( com a educadora idelista) i Moha Amazian i Biel Montoro ( com a joves del barri). Ho explica l’actriu Cristina Arenas.

L’espectacle La Font de la Pólvora es podrà veure aquest cap de setmana a la Sala Tallers del TNC, i per a instituts, de dimecres a divendres. A més, Garcia insisteix en la importància de poder fer alguna funció d’aquest muntatge a Girona més endavant.

Tall de veu_Cristina Arenas

Tall de veu_Llàtzer Garcia_Motiu

Tall de veu_Llàtzer Garcia_Por

Tots els podcasts Escoltar ara