Actualitat

Foto: @univeristatscat

La Universitat de Girona recupera les classes presencials pels alumnes de primer curs

dimarts 23 de febrer de 2021 | Educació

Els estudiants celebren la tornada a les aules i poder viure una experiència universitària.

La Universitat de Girona va començar ahir el segon quadrimestre pels alumnes de primer de grau amb classes presencials. Ho fan després que el passat 5 de febrer, el rector de la universitat, Quim Salvi, anunciés que les classes tornarien a ser presencials pels estudiants de primer de grau, d’acord amb les mesures sanitàries, però que ho farien una setmana més tard que la resta de cursos per garantir un retorn gradual a les aules amb garanties sanitàries.

Júlia Cedacers, estudiant de primer curs del doble grau d’ADE i Economia de la UdG, celebra aquesta tornada a les aules.

Marina Rodríguez, estudiant de primer curs de Treball Social a la UdG, afegeix que la majoria d’assignatures no estan preparades per impartir-se online i que no s’han pogut crear vincles entre companys de classe.

Opinió compartida per l’Eva Solsona, estudiant de primer curs de Publicitat i Relacions Públiques, que afegeix que aquesta presencialitat també els permetrà gaudir mínimament d’una “vida universitària” que fins ara no han experimentat.

Núria Pons, estudiant de primer de Comunicació Cultural, s’afegeix que en el seu cas se suma el fet d’haver de pagar un pis d’estudiants, tot i no haver tingut classes presencials fins ara.

La Núria afegeix que la tornada a les aules és molt positiva, però que no es fa encara “amb normalitat”, ja que alguns dels seus professors no han anat presencialment a les aules en tractar-se de col·lectius de risc.

Aquesta tornada a les aules s’aplica només pels alumnes de primers curs, per a la resta seguiran sent virtuals. Així i tot, el rector ha deixat en mans de cada facultat la decisió de com adaptar aquesta presencialitat dels alumnes a les aules; per exemple, l'Escola Politècnica Superior ha decidit que només tornin els alumnes que hagin de cursar matèries que siguin pràctiques i mantenir virtuals les classes teòriques.

Tall de veu_Júlia Cedacers

Tall de veu_Marina Rodríguez

Tall de veu_Núria Pons_Profes des de casa seva

Tall de veu_Eva Solsona

Tall de veu_Núria Pons_Pis

Tots els podcasts Escoltar ara