Actualitat

Foto: Cedides per:Natàlia del Campo

Santa Eugènia i Sant Narcís denuncien un auge de robatoris violents als barris i reclamen més seguretat

dimarts 23 de febrer de 2021 | Societat

Les associacions de veïns de Sant Narcís i Santa Eugènia de Girona han elaborat un comunicat conjunt mostrant la seva preocupació pels robatoris amb violència que es donen als seus barris, i que darrerament han augmentat encara més.

En el comunicat, les dues entitats asseguren que els incidents són diaris i que s’estan normalitzant. Per exemple, recorden les dues baralles que es van produir la setmana passada a la zona del parc Central que van acabar amb 6 detinguts o el robatori amb violència a un jove divendres passat, davant del pavelló de Santa Eugènia. Maria Àngels Gómez és la mare del noi i veïna de Sant Narcís.

Pel que fa al barri de Sant Narcís, Carme Castel, presidenta de l’Associació de Veïns, explica que el punt de conflicte és el Parc Central, on hi ha un grup permanent de joves conflictius que provoquen por entre el veïnat.

A Santa Eugènia la problemàtica d’inseguretat ciutadana és més àmplia. Natàlia del Campo, presidenta de l’Associació de Veïns del barri, l’atribueix a les ocupacions il·legals de pisos, que ha comportat un augment de robatoris, venta de drogues al carrer, prostitució o crema de contenidors, d’entre d’altres.

Del Campo insisteix que cal posar remei a aquestes ocupacions il·legals.

Des dels dos barris de Girona critiquen la falta de recursos que es destinen a aquestes zones de la ciutat, (de seguretat, serveis socials, psicològics…) per garantir la seguretat dels veïns i veïnes. Alhora, remarquen que s’està produint una polarització a la ciutat de Girona i reclamen al consistori que busqui una solució.

Tall de veu_Carme Castel

Tall de veu_Natalia del Campo

Tall de veu_Maria Àngels Gòmez

Tall de veu_Natalia del Campo_Okupes

Tots els podcasts Escoltar ara