Actualitat

Foto: @DiputacioGirona

L'Ajuntament de Girona realitzarà 80 auditories energètiques a llars vulnerables de la ciutat

dimarts 23 de febrer de 2021 | Societat

El consistori ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Girona per la compra de 12 neveres, 25 deshumidificadors i 25 radiadors elèctrics.

L'Ajuntament de Girona realitzarà 80 auditories energètiques a llars vulnerables de la ciutat detectades pels serveis socials municipals. El consistori participa en el Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Diputació de Girona, a través del qual es donen eines i recursos als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació per impulsar actuacions directes. De moment, el consistori ja ha realitzat 56 auditories a llars vulnerables i preveu arribar a les 80 en les pròximes setmanes. Anabel Moya és la regidora de Joventut i Habitatge de l’Ajuntament de Girona.

Aquestes actuacions consisteixen en visites al domicili per comprovar l’estat de l’habitatge en relació amb el confort energètic, revisar les factures i fer-ne una valoració i donar consells sobre l’estalvi energètic i propostes de millora. També, si s’escau, es tramiten bons socials energètics. Són declaracions d’Anabel Moya.

A través d’aquestes primeres auditories, l’Ajuntament ha detectat la necessitat d’adquirir petits electrodomèstics que millorarien el confort i suposarien un estalvi energètic per les llars. Davant d’això, el consistori ha sol·licitat a la Diputació de Girona una subvenció per la compra d’aquest material per lluitar contra la pobresa energètica, pels anys 2020 i 2021, consistent en l’adquisició d’un total de 12 neveres, 25 deshumidificadors i 25 radiadors elèctrics.
Aquesta és la segona compra de material que es farà per a famílies vulnerables, ja que anteriorment es van adquirir 9 radiadors i 16 deshumidificadors.

Tall de veu_Anabel Moya_Objectiu

Tall de veu_Anabel Moya_Preus

Tots els podcasts Escoltar ara