Actualitat

Foto: @pmgirona

La sentència del Constitucional obliga Girona a aturar el pla per lluitar contra les ocupacions de pisos il·legals

dilluns 22 de febrer de 2021 | Successos i justícia

El protocol fixava multes de 1.000 euros als grans tenidors per evitar que obviessin la problemàtica.

Girona s’ha vist obligada a aturar el pla per lluitar contra les ocupacions de pisos il·legals, vinculades a la delinqüència, després que la sentència del Constitucional hagi anul·lat alguns dels articles del decret llei aprovat per la Generalitat per millorar l’accés a l’habitatge. Dins aquest protocol, es fixaven multes mensuals "coercitives" de 1.000 euros als grans tenidors (com bancs o fonts d’inversió), per forçar-los així a involucrar-se en la problemàtica, fer fora als okupes il·legals i destinar els habitatges a lloguer social.

A Girona el protocol per posar fre a les ocupacions il·legals i per mobilitzar pisos buits es portava treballant durant mesos, des del novembre, i implicava 4 àrees del consistori gironí: Alcaldia, Habitatge, Serveis Socials i Seguretat. Anabel Moya, regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, critica que amb aquesta decisió la feina feta durant mesos ha quedat en res.

El decret llei per millorar l’accés a l’habitatge va ser impulsat per la Generalitat el 2019 i tenia l’objectiu d’impulsar als grans tenidors a oferir un lloguer social a les persones vulnerables. De fet, les multes estaven previstes per tots aquells grans tenidors que tinguessin pisos amb okupes, però també a aquells que fes més de dos anys que tinguessin pisos buits. D'aquesta manera, se'ls forçaria a posar-los a lloguer i destinar-los a col·lectius desafavorits.

Tall de veu_Anabel Moya

Tots els podcasts Escoltar ara