Actualitat

Foto: Diputació de Girona

256 establiments gironins ofereixen els seus productes i serveis a través de la plataforma de comerç en línia de la Diputació de Girona "A casa en un clic"

dilluns 22 de febrer de 2021 | Ciència i tecnologia

L’objectiu de la iniciativa és incentivar el consum de proximitat i afrontar els efectes produïts per la COVID-19.

Vuit mesos després d’activar-se, la plataforma de comerç electrònic que la Diputació de Girona ha posat a disposició de tots els municipis de les comarques gironines, "A casa en un clic", ja compta amb 25 plataformes locals, 256 comerços i petits productors i 132 usuaris registrats.

"A casa en un clic" és un servei gratuït de la Diputació de Girona per a tots els ajuntaments de les comarques gironines que en vulguin fer ús. Aquesta eina en línia va néixer amb la finalitat que els comerciants i els petits productors tinguessin un espai que els dones visibilitat on poder oferir els seus productes i serveis, i que arribés amb facilitat als consumidors locals. Pau Presas és el vicepresident primer de la Diputació de Girona

Al llarg d’aquests mesos la plataforma ha anat evolucionant i s’ha anat adaptant a les demandes de les entitats locals que hi són presents. Una de les millores ha estat, per exemple, la inserció d’una cerca per producte, que ha facilitat la compra de l’usuari final. Ho explica Pau Presas.

De les 25 plataformes locals de comerç creades, 24 les gestionen ajuntaments del territori: el 29,1 %, de l’Alt Empordà; el 16,6 %, del Baix Empordà; el 16,6 %, de La Selva; el 12,5 %, del Gironès, i el 25,5 % de la resta del territori gironí, llevat de la Cerdanya. Són declaracions de Pau Presas.

Mitjançant la plataforma de comerç electrònic la ciutadania pot accedir a una de tipologia molt variada d’establiments. Hi predominen els de l’àmbit de l’alimentació, la restauració i les botigues de tèxtil i de calçat. Tanmateix, també s’hi poden adquirir productes i serveis tan dispars com classes de ioga, sessions d’esports nàutics o electrodomèstics.

Tall de veu_Pau Presas_Valoració

Tall de veu_Pau Presas_Exemples

Tall de veu_Pau Presas_Territori

Tots els podcasts Escoltar ara