Actualitat

Foto: Metges de Catalunya

Metges de Catalunya demana en un manifest la distribució equitativa de les vacunes contra la Covid-19

dilluns 22 de febrer de 2021 | Salut

“Vacunes bé públic universal” sol·licita accelerar la distribució de vacunes de manera equitativa a tot el món, especialment entre el personal sanitari.

Després d’un any de pandèmia la producció i la distribució mundials de les vacunes per a la COVID-19 són limitades i, per conseqüència, irregulars i desiguals. Les barreres són moltes per tal de poder multiplicar-ne la producció mundial, incloent-hi les limitacions que poden suposar les patents.

Davant d’aquest escenari, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, amb el suport de l’Institut de Salut Global Barcelona, ha fet públic el manifest Vacunes: un bé públic universal, en el qual demana als governs i organitzacions internacionals que estableixin i apliquin els mecanismes legals que, respectant el principi bàsic de la propietat intel·lectual, facin possible que millori substancialment la capacitat de producció i distribució de les vacunes per a la COVID-19. Josep Vilaplana és el president del Col·legi de Metges de Girona.

En aquest manifest, el CCMC dona suport a la Vaccine Equity Declaration impulsada per l’Organització Mundial de la Salut. Aquesta iniciativa fa una crida a governs, companyies farmacèutiques, agències reguladores i líders mundials perquè uneixin esforços per accelerar la distribució de vacunes de manera equitativa a tot el món, especialment entre el personal sanitari.

El CCMC demana a totes les organitzacions sanitàries així com als metges i resta de professionals de la salut, que també s’adhereixin a aquesta declaració.

Tall de veu_Josep Vilaplana_Manifest

Tall de veu_Josep Vilaplana_Tothom

Tots els podcasts Escoltar ara