Actualitat

Foto: Girona FM

L'Ajuntament de Girona injectarà 40.000 euros addicionals a destinades a les associacions de comerciants per afavorir el comerç local

divendres 19 de febrer de 2021 | Societat

L’Associació Girona Centre Eix Comercial serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la consolidació del “Regala Girona” a partir de butlletes de sorteig de descomptes entre els clients dels comerços associats.

L’Ajuntament de Girona oferirà aquest any ajudes directes per valor de 40.000 euros al comerç local de la ciutat a través de les associacions de comerços. En concret, el consistori atorgarà una partida addicional de 40.000 euros -que se sumarant als ajuts econòmics previstos en la convocatòria de subvencions anuals- a les diferents Associacions de Comerciants de la ciutat perquè a través campanyes puguin donar suport al comerç gironí de proximitat. Ajut que resultarà en un total de 95.000 euros destinats a accions de dinamització i promoció comercial per a la ciutat.

Glòria Plana és la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona.

El tret de sortida a la campanya el donarà Girona Centre Eix Comercial avui mateix, sota el lema “El petit comerç et regala la teva compra. Vens?”. Aquesta campanya consisteix en butlletes de sorteig de vals de descompte (per un valor corresponent a l’import de la seva compra, i d’un màxim de 500 euros) a les persones que facin una compra en un comerç associat a Girona Centre Eix Comercial, fins al 31 de març, per gastar en qualsevol dels comerços membres. Ho explica Mercè Ramírez, vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial.

D’altra banda, la regidora Glòria Plana ha afegit que el consistori està treballant en l’actualització del Pla Sectorial del Comerç de la ciutat per adaptar-lo als canvis del teixit comercial gironí dels darrers mesos, i que l’estudi es presentarà definitivament en un període de 3 setmanes. Ha avançat, però, que la zona comercial més afectada de Girona és el Barri Vell per l’alta dependència del turisme i el comerç de fora. En aquesta línia, l’alcaldessa Marta Madrenas ha volgut fer una crida als gironins i gironines a fer ús del comerç de la ciutat, recordant l’impacte que el confinament municipal i perimetral ha tingut en aquest.

La campanya Regala Girona es va iniciar durant la campanya de Nadal per part del consistori amb l’objectiu de reactivar el comerç i la restauració de la ciutat i posar en valor els productes km 0. Ara, amb els resultats obtinguts, s’ha decidit ampliar-la tot l’any, amb campanyes específiques pels diferents esdeveniments de la ciutat, com el Temps de Flors, el Festival del Circ o la Sea Otter Europe.

Tall de veu_Glòria Plana

Tall de veu_Marta Madrenas

Tall de veu_Mercé Ramírez

Tots els podcasts Escoltar ara