Actualitat

Foto: @salutcat

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a Infantil i Primària

divendres 19 de febrer de 2021 | Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que la situació epidemiològica no permet un relaxament més gran de les restriccions.

El Procicat ha anunciat avui que allargarà les restriccions una setmana més a causa de la situació epidemiològica. Es mantenen la majoria de mesures, però les extraescolars d’infantil i primària podran obrir. Pel que fa a la resta de grups d'edat només estan autoritzades les que es fan dins del grup bombolla als centres escolars, com passava fins ara. Els Caus, esplais i agrupaments escoltes, també es poden reprendre. L'esport federat podrà fer els entrenaments habituals i no limitats, com fins ara.

Pel que fa als comerços de més de 400 metres quadrats de superfície i els centres comercials seguiran sense poder obrir. La situació de bars i restaurants tampoc canviarà. Es manté el confinament comarcal, i el toc de queda segueix a partir de les 10 de la nit fins a les 6 del matí.

En una compareixença a Salt, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que la situació epidemiològica no permet un relaxament més gran de les restriccions. Vergés ha reconegut que hi ha un estancament que ha frenat la baixada de la transmissió del virus, i que per això cal tenir "molta prudència"

La decisió l'ha adoptat el Procicat en la reunió que es celebra normalment els dijous, i que aquesta setmana s'ha ajornat fins a aquest divendres al matí. Una reunió que arriba després que s'ha notificat la presència a Catalunya de possibles casos de la variant brasilera de Covid-19, més contagiosa.

Tots els podcasts Escoltar ara