Actualitat

Foto: @educaciocat

Els docents de la concertada es podran tornar a jubilar parcialment als 62 anys

divendres 19 de febrer de 2021 | Educaciˇ

Educaciˇ, sindicats i patronals ultimen un document per recuperar aquesta opciˇ, que es va perdre amb les retallades. S'hi podran acollir uns 1.600 mestres.

Tornen les jubilacions parcials a l'escola concertada. Departament, sindicats i patronals ultimen un acord per fer-se cÓrrec a mitges de les despeses d'aquestes jubilacions, que es van perdre amb les retallades.

Fa dos anys que mestres i professors de l'escola concertada no es poden acollir a la jubilaciˇ parcial, Ús a dir, a una retirada gradual que els permet, alhora, donar el relleu al docent que el substituirÓ. Ara, s'hi podran acollir uns 1.600 mestres i professors i podrien ser efectives al novembre.

Aquesta opciˇ els permetrÓ jubilar-se abans i de manera transit˛ria. Queden per determinar les proporcions en quŔ es repartiran la seva tasca amb el docent que els substitueixi, que, tot apunta, serÓ del 50% cadascun.

Els docents de l'escola p˙blica poden deixar de treballar a partir dels 60 anys, per˛ els de l'ensenyament concertat s'han d'esperar als 65 anys, a causa de la reforma de la jubilaciˇ del govern Rajoy.

Tots els podcasts Escoltar ara