Actualitat

Foto: Ajuntament de Cassà

El 83,6 % d'usuaris i treballadors de les residències de SUMAR ja han rebut la vacuna contra la COVID-19

divendres 19 de febrer de 2021 | Salut

A la Regió Sanitària de Girona SUMAR compta amb 3 residències on s’han subministrat les dues dosis de la vacuna.

Els professionals de l’Institut Català de la Salut ja han administrat les dues dosis de la vacuna contra la COVID-19 a un 83,6 % d’usuaris i treballadors de les residències de gent gran que gestiona SUMAR, Serveis Públics d’Acció Social a Catalunya. Es tracta de 621 persones entre residents (333) i personal (288), corresponents als col·lectius de risc que s’han prioritzat en aquesta primera fase.

L’objectiu de la vacunació és arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia, i més encara en les residències de gent gran.

Actualment, SUMAR gestiona set residències municipals a Catalunya. Tres d’elles es troben a les comarques gironines: a Sant Hilari Sacalm, Ribes de Freser (residència Vall de Ribes) i Cassà de la Selva (residència Sant Josep). Josep Maria Vidal és el president de SUMAR.

Les altres quatre són a Sant Pere de Torelló, Esparreguera (residència Can Comelles), Sant Sadurní d’Anoia (residència Casa dels Avis) i Montesquiu (residència Els Tells).

A l’Espai Orpea de Girona també s’ha administrat la vacuna, tant a les persones grans com al personal. SUMAR gestiona aquest equipament temporal després que la Generalitat de Catalunya li’n delegués la gestió l’1 d’abril passat. Són declaracions de Josep Maria Vidal.

La vacuna administrada a les residències de gent gran de SUMAR és la Pfizer-BioNTech, que va ser la primera a arribar a Catalunya, el 27 de desembre passat.

Tall de veu_Josep Maria Vidal_Vacunats

Tall de veu_Josep Maria Vidal_Orpea

Tots els podcasts Escoltar ara