Actualitat

Foto: @ccbaixemporda

El Consell Comarcal del Baix Empordà engega un nou servei de psicologia per evitar situacions de maltractament en gent gran

divendres 19 de febrer de 2021 | Salut

Durant el 2018 es van detectar 71 casos de maltractament a gent gran només a la comarca del Baix Empordà.

L’Àrea d’Atenció a la Família del Consell Comarcal del Baix Empordà ha posat en marxa un nou servei d’atenció psicològica destinat a persones grans, dependents i a les seves famílies. L’objectiu és evitar casos de maltractament en persones grans de la comarca i revertir la situació en cas que es produeixin.

Segons les darreres dades registrades pel Consell, durant el 2018 es van detectar 71 casos de maltractaments a la gent gran a la comarca del Baix Empordà. Sílvia Romero, vicepresidenta segona i consellera de benestar social, exposa que és necessari actuar contra aquests casos perquè acostumen a normalitzar-se.

El servei s’impulsa des del programa de benestar i Comunitat del Dipsalut i consisteix a oferir atenció psicològica en cas que els Equips Bàsics d'Atenció Social detectin una situació de risc i fer una exploració del cas coordinar-se, si és necessari, amb altres agents com salut mental o metges de capçalera.

Dins d’aquestes actuacions, s’inclouen casos d’acceptació de malalties o dependències, dols patològics complicats, situacions de sobrecàrrega de persones cuidadores, Trastorns de l’estat d’ànim i ansietat en persones grans, dinàmiques familiars relacionals disfuncionals i/o en famílies amb un membre gran o depenent.

Tall de veu_Sílvia Romero

Tots els podcasts Escoltar ara