Actualitat

Foto: @temporadaalta

Gabriel Calderón, José y sus Hermanas i Les Impuxibles col·laboren amb l'edició d'enguany del projecte A Tempo - Arts i Formació

divendres 19 de febrer de 2021 | Cultura

Un projecte que busca apropar les professions artístiques als estudiants d’instituts gironins.

Després de formar part del Temporada Alta d’enguany, el director i dramaturg Gabriel Calderón i les companyies José y Sus Hermanas i Les Impuxibles, participen en la 4a edició de l’A Tempo – Arts i Formació, un projecte socioeducatiu que vetlla per apropar les professions artístiques a alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius a partir d’experiències pràctiques.

Alejandro Santaflorentina és coordinador del projecte educatiu A Tempo - Arts i Formació.

El director i dramaturg Gabriel Calderón farà 3 sessions en directe amb un grup de Batxillerat Humanístic de l’Institut Montilivi a partir de l’espectacle que va presentar a la darrera edició del Temporada Alta Història d’un Senglar. Calderón parlarà sobre la professió de dramaturg, sobre el procés de creació teatral a partir de la reinterpretació de clàssics i compartirà eines d’escriptura dramatúrgica.

Meritxell Daranas, professora de llengua i literatura catalana de l’Institut Montilivi, explica que de moment ja han fet una de les tres sessions.

Les companyies José y sus Hermanas i Les Impuxibles han gravat un vídeo de presentació dirigit a l’alumnat de centres de secundària explicant la seva trajectòria i proposant exercicis creatius. La companyia José y sus Hermanas trabllarà amb l'Institut de La Salle i El Salvador Espriu de Salt a partir d’una proposta inspirada en el procés de creació de l’obra Explore el jardín de los Cárpatos, que gira entorn del turisme. Per a la seva banda, Les Impuxibles plantegen a l’alumnat de l’Institut Ermessenda i Salvador Sunyer de Salt un excercici al voltant de l’autoestima i la pressió social sobre els cossos inspirats en FAM (working progress).

Alejandro Santaflorentina explica que enguany l’edició es farà de manera telemàtica, amb motiu de la pandèmia, però que permetrà als alumnes tenir una relació directa amb els artistes.

Els exercicis creatius proposats es compartiran en obert a través del canal de YouTube d’A Tempo – Arts i Formació, junt amb les propostes de la ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa (Trama), l’actor i comediant Marcel Tomàs (El comediant) i el director i dramaturg Jordi Oriol (Europa Bull).

A Tempo – Arts i Formació és el projecte educatiu de la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta que té com a objectiu formar una ciutadania crítica que participi activament de la vida cultural del territori.

Tall de veu_Alejandro Santaflorentina_Format digital

Tall de veu_Mertixell Daranas

Tall de veu_Alejandro Santaflorentina_Objectiu

Tots els podcasts Escoltar ara