Actualitat

Foto: Girona FM

Marta Madrenas condemna els aldarulls per l'empresonament de Pablo Hasél, però culpabilitza l'Estat

dijous 18 de febrer de 2021 | Societat

L’alcaldessa de Girona ha dit aquest matí a Girona FM que les actuacions per part d’aquest col·lectiu no són “defensables” ni “útils”.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha condemnat aquest matí a una entrevista al magazín Els 4 Rius de Girona FM els disturbis viscuts a la ciutat aquests darrers dos dies amb motiu de les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél. Marta Madrenas diu que ella defensa la llibertat d’expressió i de protesta, però considera que les actuacions per part d’aquest col·lectiu no són “defensables” ni “útils”.

L'alcaldessa ha recordat que durant les protestes d’ahir al vespre va quedar malmès mobiliari urbà i diversos negocis de la ciutat, i també ha criticat la pintada amb un missatge homòfob a la façana de l’Ajuntament.

D’altra banda, Marta Madrenas apunta que la concentració del dimarts va arribar a congregar 5.000 persones, mentre que a la d’ahir tan sols n’eren 500 i que això evidencia que un 90% dels presents no s’identifica amb aquestes actituds.

Marta Madrenas també ha atribuït l'origen d'aquestes manifestacions a la “deriva repressora” de l'Estat Espanyol.

Madrenas ha insistit que en un primer moment “només eren els independentistes” els que feien aquestes atribucions a l’Estat Espanyol i semblava que a d'altres col·lectius els hi quedava lluny. Tanmateix, les protestes per l'empresonament del raper lleidatà han tornat a evidenciar "aquesta deriva repressora" per part de l’Estat.

Tall de veu_Marta Madrenas_No justificable

Tall de veu_Marta Madrenas_Règim Repressor

Tall de veu_Marta Madrenas_90%

Tots els podcasts Escoltar ara