Actualitat

Foto: gencat

Presència rècord del rapinyaire nocturn més gran d'Europa, el Duc, al Parc Natural de Cap de Creus

dijous 18 de febrer de 2021 | Medi ambient

En concret, s’ha detectat a 19 territoris, la xifra més alta mai registrada al parc.

L’últim cens de duc elaborat al Parc Natural de Cap de Creus mostra com el rapinyaire nocturn més gran d’Europa ha tingut una presència rècord al parc. La seva distribució a Catalunya és dispersa, i és escàs arreu del país.

Enguany el cens ha comptat amb la participació de gairebé 90 persones observadores, sobretot voluntàries a títol personal, però també d’entitats col·laboradores com la IAEDEN, l’APNAE o STERNA. Ponç Feliu és el director del Parc Natural de Cap de Creus.

El cens comença amb la posta de sol, i fins ben entrada la foscor, perquè és quan els mascles comencen a cantar per marcar el territori, i a la tardor i l’hivern, també per atraure les femelles. Enguany, a més del nombre de persones participants, han contribuït als bons resultats i les bones condicions del dia del cens. En concret, l’absència de vent, després de dies de fortes ventades, fet que permet sentir perfectament els mascles cantant i alhora que els mascles estiguin més actius.

El duc és una espècie protegida per Directives Europees i prioritària a nivell de conservació, que es troba en regressió en gran part de Catalunya. La bona presència a Cap de Creus evidencia que al parc gran part d’aquests factors no hi són presents. Són declaracions de Ponç Feliu.

Aquest és el desè cens que es du a terme al Parc Natural de Cap de Creus.

Tall de veu_Ponç Feliu_Espècie

Tall de veu_Ponç Feliu_Futur

Tots els podcasts Escoltar ara