Actualitat

Foto: Girona FM

CCOO i UGT de Catalunya han convocat avui al matí diverses concentracions per exigir que s'apugi el SMI, que es derogui la llei de pensions del 2013 i les reformes laborals

dijous 18 de febrer de 2021 | Societat

A Girona, la concentració ha aplegat un centenar de persones.

Un centenar de persones s’han concentrat avui al matí davant la subdelegació del govern a Girona convocats per UGT i CCOO per demanar que l’actual crisi de la Covid-19 no recaigui, una vegada més, sobre la classe treballadora.

Sota el lema “Ara toca”, exigeixen al Govern estatal que compleixi el seu compromís d’augmentar el Salari Mínim Interpersonal, derogar les reformes laborals i la llei de pensions del 2013. El secretari general de la UGT a les Comarques Gironines, Xavier Casas, demana que el nou govern de la Generalitat aprovi els pressupostos de manera immediata.

Des de les organitzacions també reclamen, tant al Govern català com l’Estatal, una negociació per evitar que hi hagi més persones a l’atur i un pla de xoc pels sectors més afectats per la pandèmia. Belén López, secretària general de CCOO de les comarques gironines, explica la situació del sector turístic afeblit per la pandèmia.

La concentració també s’ha fet en les altres capitals de província del territori català, davant les pertinents subdelegacions del govern.

Tall de veu_Belén López

Tall de veu_Xavier Casas

Tots els podcasts Escoltar ara