Actualitat

Foto: Girona FM

L'Ajuntament de Girona presenta "Desconnectem-ho", una nova iniciativa per detectar micromasclismes a les xarxes socials entre els joves

dijous 18 de febrer de 2021 | Societat

El projecte arrenca avui de la mà de l’Estació Espai Jove.

L’Ajuntament de Girona ha presentat avui la nova iniciativa per detectar masclismes a les xarxes socials entre els joves, anomenada “Desconnectem-ho”. El projecte neix de la detecció de més masclismes a les xarxes socials incrementats a causa de la pandèmia de la Covid-19. La regidora de Drets Socials, Núria Pi, ha explicat que és el moment de visibilitzar aquest tipus de comportaments.

L’Espai Jove, que serà qui gestioni el projecte, farà el suport als joves, a través del seu compte de Twitter, amb el hashtag #desconnectemho. Annabel Moya és la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona.

La campanya va dirigida a joves d’entre 17 i 25 anys. Per participar el col·lectiu podrà pujar una imatge o vídeo explicant el comportament masclista que ha viscut i fins tot, queda la porta oberta als mateixos joves que hagin exercit aquest comportament per poder mostrar el seu testimoni. Són declaracions d’Annabel Moya.

Durant tot el procés, el departament de Joventut i Igualtat estarà fent acompanyament quan sigui necessari. Annabel Moya ho explica.

El projecte compta amb la col·laboració de l’entitat Gaudir-nos i el psicòleg especialitzat, José Yépez. La campanya finalitzarà l’11 de març amb una taula rodona virtual amb expertes del sector que ajudaran a detectar violències masclistes a les xarxes i saber com actuar-hi.

Tall de veu_Núria Pi

Tall de veu_Annabel Moya_Campanya

Tall de veu_Annabel Moya_Instagram

Tall de veu_Annabel Moya_Ajuntament

Tots els podcasts Escoltar ara