Actualitat

Foto: @salut_gi

Girona signa un conveni amb l'Associació pels Drets Sexuals i Reproductius

dimarts 16 de febrer de 2021 | Salut

Servirà per reforçar la promoció de la salut afectiva i sexual del jovent al Centre Jove de Salut de Girona.

El conveni entre l’Ajuntament de Girona i l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius consisteix en la feina coordinada entre les dues entitats per millorar la qualitat dels serveis que ofereix el Centre Jove de Salut de Girona a joves de fins a 25 anys que estudien o treballen a Girona.
Carme Fornells, directora del Centre Jove de Salut, diu que aquest acord suposarà un valor afegit als serveis que ofereix el Centre.

En concret, l’acord potenciarà el servei de ginecologia que ja s’oferia de forma gratuïta, individualitzada i confidencial, i també en temes de salut afectiva i sexual, entre d’altres. Ho explica Sílvia Aldavert, coordinadora de L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius.

El servei de ginecologia del Centre Jove de Salut de Girona va reprendre la seva activitat habitual aquest passat mes de gener, després d’una aturada de sis mesos per canvis en el conveni existent amb el Departament de Salut i, des de llavors, ja compta amb el suport dels professionals de L’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, explica que aquest conveni permetrà seguir oferint el servei als joves com es feia fins ara.

Palau afegeix que properament està previst engegar un Centre Jove de Salut a Lleida i l’objectiu és poder treballar de forma coordinada amb els diferents centres de Catalunya per oferir un servei comú.

A partir d’aquest conveni, el personal de l’Ajuntament de Girona podrà participar i fer ús dels projectes que L’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius gestiona a través de programes específics en relació a les violències masclistes, a l’atenció a les discapacitats, al suport i assessorament al jovent LGTBI+ i a la sexologia.

Tall de veu_Associació pels Drets Sexuals i Reproductius

Tall de veu_Eva Palau_Coordinadora

Tall de veu_Centre Jove de Salut

Tall de veu_Eva Palau_Nou conveni

Tots els podcasts Escoltar ara