Actualitat

Foto: LA MERCE ELECTRONICA - Electrona

'Obrir Girona', la prova pilot per obrir esdeveniments al públic lliures de Covid, arrenca el 25 de febrer amb partits de futbol, rugbi, una fira i altres actes multitudinaris

dimarts 16 de febrer de 2021 | Ciència i tecnologia

El Girona FC, el GEIEG, el Celler de Can Roca i la Mercè Electrònica participaran en la prova pilot.

Girona posarà en marxa el proper 25 de febrer la prova pilot 'Obrir Girona' per retornar la ciutat a l'escenari previ a la pandèmia amb actes multitudinaris mitjançant passis digitals 'covid-free'.

La prova pilot s'allargarà fins al 26 de març. Per tal de poder accedir als esdeveniments, els usuaris hauran de presentar un certificat digital, validat pel Col·legi de Farmacèutics, que acrediti que s'han vacunat en els darrers sis mesos, que s'han fet les proves serològiques entre un i tres mesos enrere, o que s'han fet el test d'antígens en les darreres 48 a 72 hores.

La plataforma on s'emmagatzemen aquests certificats digitals és la ICC AOKpass, que ja ha estat testada anteriorment en proves pilot arreu del món. AOKpass és, al mateix temps, una plataforma i una aplicació mòbil basada en la tecnologia 'blockchain' que permet que les dades de l'usuari es trobin únicament localitzades al seu dispositiu, assegurant així la protecció de les seves dades, gràcies a la privacitat des del disseny. Quirze Salomó és el president del Centre Blockchain.

Els organitzadors han avançat l'agenda d'actes previstos, però ja alerten que es podrà alterar en qualsevol moment. El primer serà un partit de rugbi al Club Esportiu GEIEG el 28 de febrer, a la jornada corresponent al penúltim partit de la temporada de Divisió d’Honor B de rugbi, el darrer a casa, contra Las Rozas. Pau Serra, director esportiu del GEIEG, destaca la importància de poder rebre públic en aquest partit i que serveixi, junt amb el cribratge massiu del mes passat, com a pretext per anar recuperant la normalitat esportiva.

El 5 de març s'ha previst una fira comercial a la plaça Independència i l'endemà, el 6 de març, un esdeveniment de música electrònica a La Mercè amb Paco Osuna com a estrella convidada. Kim Riera és programador i promotor d'Electrona+Delirium.

El 7 de març es podria celebrar un partit de futbol entre el Girona i l'Almeria al Montilivi i el 8 de març un acte institucional del Dia de la Dona a la UdG. També s'ha previst un assaig del cor de la UdG, un partit de bàsquet, una obra de teatre del Temporada alta al Teatre de Girona o un torneig de pàdel. L'aeroport de Girona, juntament amb AENA, està estudiant la possibilitat de participar-hi.

Si la prova pilot té resultats positius, la idea és implantar-lo a la resta del territori català. Són declaracions de Quirze Salomó.

El projecte, pioner a l'estat espanyol, està impulsat pel Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), amb la participació de l'Ajuntament, la UdG, les cambres de comerç de Barcelona i Girona i la Cambra de Comerç Internacional.

Tall de veu_Quirze Salomó_Catalunya

Tall de veu_Quirze Salomó_Privacitat

Tall de veu_Pau Serra

Tall de veu_Kim Riera

Tots els podcasts Escoltar ara