Actualitat

Foto: @educacio_gi

A comarques gironines Educaciˇ va deixar sense cobrir un 43% de les substitucions

dimecres 27 de gener de 2021 | Educaciˇ

.Els centres educatius de Catalunya van arribar la setmana passada al pic mÚs alt de substitucions no cobertes tant a primÓria com a secundÓria.

Els centres educatius de comarques gironines van arribar la setmana passada a les xifres mÚs altes de substitucions no cobertes durant la pandŔmia. Tot i que el departament d’Educaciˇ nomena substituts tres cops per setmana (dilluns, dimecres i divendres), pel que fa a les comarques gironines, la setmana passada es van quedar sense cobrir 33 substitucions a primÓria i 14 a secundÓria, un 43% de les 109 previstes.

Des del sindicat USTEC-STES creuen que la mala gestiˇ del departament Ús deguda, entre d’altres, a les jornades de teršos i substitucions de 10 dies. Gl˛ria Polls Ús la portaveu d’USTEC-STES a Girona.

I Ús que, per exemple, en el cas de les comarques gironines, el 54% dels nomenaments a primÓria i el 59% dels de secundÓria eren, com a molt, per una substituciˇ de 10 dies. Davant aquests fets, el sindicat solĚlicita, entre d’altres, que s’eliminin els teršos de jornada. Sˇn declaracions de Gl˛ria Polls.

USTEC-STES tambÚ afirma que si, amb aquesta situaciˇ, els centres han de tancar, serÓ responsabilitat ˙nica i exclusivament del Departament d’Educaciˇ.

Tall de veu_Gl˛ria Polls_Condicions

Tall de veu_Tall de veu_Gl˛ria Polls_Demanda

Tots els podcasts Escoltar ara