Actualitat

Foto: CCOO Educaciķ

El Ple Municipal aprova la mociķ presentada per Comissions Obreres per promoure la correcta ventilaciķ dels centres educatius en context de pandčmia

dimarts 19 de gener de 2021 | Societat

Demanen la instalˇlaciķ de sistemes de ventilaciķ mecānics i que es faci ús d’espais exteriors.

Comissions Obreres va presentar ahir una mociķ al Ple Municipal per promoure la correcta ventilaciķ dels centres educatius, en context de pandčmia i d’onada de fred, i els recursos necessaris per a la seva implementaciķ. Una proposta que va ser aprovada per unanimitat amb el suport de tots els grups municipals.

Esther Satorras, responsable de personal docent no universitari de la Federaciķ d'Educaciķ de CCOO a comarques gironines, explica que una bona ventilaciķ mecānica a les aules és clau per evitar malalties causades per les baixes temperatures.

Segons exposa CCOO, fa 13 anys que hi ha una normativa per la qual els centres educatius han d’incorporar un sistema de ventilaciķ que permeti rebre aire net i calent dins les aules. Per aquest motiu, els centres escolars construīts o renovats en els darrers 13 anys incorporen aquest sistema, perō els anteriors no. Sergio Ordoņez, delegat de prevenciķ de la Federaciķ d'Educaciķ de CCOO, exposa que aquesta mociķ es planteja per la importāncia de mantenir les escoles obertes.

El Ple Municipal també va aprovar 2 de les 3 mocions presentades pels grups municipals: la proposta del PSC de millorar la representaciķ dels Consells de l’Administraciķ de les empreses municipals i la mociķ de Guanyem Girona per promoure propostes municipals enfocades a la gent gran dins el context actual. La mociķ d’adhesiķ del Ple a la definiciķ d’antisemitisme de l’Ihra proposada per Ciutadans, en canvi, va ser desestimada amb el vot en contra de tots els grups municipals.

Tall de veu_Esther Satorras

Tall de veu_Sergio Ordoņez

Tots els podcasts Escoltar ara