Actualitat

Foto: @ USTECSTEs

Els pares i mares de Girona valoren positivament la tornada a l'escola i destaquen que el fred a les aules és el que més els preocupa ara

dimecres 13 de gener de 2021 | Educació

Per la seva banda, el sindicat USTEC-Stes defensa la presencialitat a les aules, però demana a Educació una bona gestió de les escoles.

Les escoles de Girona van reprendre el curs escolar aquest passat dilluns, com la majoria de les escoles de Catalunya. La majoria de pares i mares gironins celebren aquesta tornada a les aules, tot i la preocupació per la situació epidemiològica, ja que permet als nens i nenes recuperar la rutina i socialitzar amb altres infants.

Laura de Batlle és portaveu de l’AMPA de l’Escola Marta Mata.

Opinió compartida per les famílies de l’Escola Montfalgars, que afegeixen que els nens i nenes estan complint molt bé totes les mesures de contenció de la Covid. Són declaracions del portaveu de l’AMPA, Xavier Villarreal.

Mariona Casadevall, de l’AFA Eiximenis, afegeix també que el que preocupa més ara és el fred a les aules i la dificultat de substituir el professorat confinat.

Per la seva banda, el sindicat educatiu majoritari a Girona, USTEC-STES, descarta totalment tancar les escoles, però exigeixen a Educació uns protocols clars a seguir. Ho explica Glòria Polls, portaveu d’USTEC-Stes a Girona.

Polls també afegeix que els cribratges massius al professorat s’hauria d’haver fet abans de la tornada a l’escola i s’hauria d’aplicar també a l’alumnat.

Per ara, Educació descarta un cribratge massiu a tot l’alumnat i ha publicat un nou document amb orientacions de ventilació d’acord amb l’onada de fred, en el qual assegura que s’enviaran sistemes de ventilació mecànica o purificadors a les escoles més fredes.

Tall de veu_Laura de Batlle

Tall de veu_Xavier Villarreal

Tall de veu_Glòria Polls_Cribatges

Tall de veu_Glòria Polls_Tornada a les aules

Tall de veu_Mariona Casadevall

Tots els podcasts Escoltar ara