Actualitat

Foto: @CGATEsp

La contractació d'habitatges nous i rehabilitacions cau més d'un 30% durant el 2020

dimecres 13 de gener de 2021 | Infraestructures

Des del Col·legi d’Aparelladors de Girona afirmen que fins al 2023 no hi haurà un rellançament i atribueixen el descens a la pandèmia i la moratòria a la Costa Brava.

L'estadística que elabora el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Girona des del 1987 mostra com durant el 2020 la contractació d’habitatges nous i rehabilitacions ha caigut un 30%.

Segons les dades, el descens és més accentuat en la contractació de rehabilitacions. D'un any per l'altre han passat de 1.562 habitatges a 1.028, un 34,18% menys. En relació amb l'obra nova, el descens és del 30,38%, dels 1.188 dels 2019 als 827 habitatges contractats del 2020. Miquel Vendrell és el president del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Girona.

Els aparelladors atribueixen el descens a dos factors. D'una banda, a la moratòria per construir a la Costa Brava durant la tramitació del Pla Director i de l’altra, a la pandèmia. Són declaracions de Miquel Vendrell.

L'estudi recull també que les restriccions de la mobilitat han fet caure un 23,63% els habitatges contractats per clients estrangers, especialment de països de l'est d'Europa.

Amb aquestes i d’altres dades, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers dedueix que aquest fre a l'hora d'impulsar projectes es traduirà en un descens d'habitatge acabat que preveuen que duri aquest any i segurament també el 2022 i reconeixen que fins al 2023 no hi haurà el rellançament de tot plegat.

Tall de veu_Miquel Vendrell_Moratoria

Tall de veu_Miquel Vendrell_Obra nova

Tots els podcasts Escoltar ara