Actualitat

Foto: @palbertiserra

Continuen les queixes ve´nals per la manca de connexions entre els barris separats per l'Onyar

dimecres 13 de gener de 2021 | Societat

Tot i que el consistori ha assegurat que s’arreglarÓ la passera que uneix Girona Est amb la Creueta, els ve´ns recorden que encara queden pendents molts projectes.

Les queixes ve´nals per la manca de connexions entre els barris separats per l’Onyar a Girona continuen el dia d’avui. I Ús que tot i que l’Ajuntament de Girona ha anunciat que s’arreglarÓ la passera que uneix Girona Est amb la Creueta, els ciutadans d’aquests barris reclamen que encara hi ha molts projectes de connexiˇ pendents.

De fet, des de l’Associaciˇ de Ve´ns Vista Alegre-Carme, destaquen reformes pendents com la del Pont de l'Areny. L’any 2018 el govern municipal va proposar a l’associaciˇ de ve´ns que replantejava el pas de vehicles. Josep Maria FortiÓ Ús el president de l’associaciˇ.

A mÚs, fa uns mesos els ve´ns tambÚ van conŔixer que la passera de la Font del Rei no era del tot segura perquŔ la infraestructura contenia material oxidat i que es tancava a la circulaciˇ i es duria a terme un estudi per millorar-la. Aix˛ ha fet que molts estudiants i ciutadans del barri hagin de fer mÚs volta per poder dur a terme el recorregut. Des de l’associaciˇ de ve´ns reclamen conŔixer l’estat de l’estudi. Sˇn declaracions de Josep Maria FortiÓ.

Per altra banda, des de la Plataforma per a la Construcciˇ del Pont Carme-Montilivi tambÚ demanen que s’activi l’estudi per crear un pont que uneixi el carrer del Carme amb Montilivi. Aquesta idea de projecte es va iniciar el 2000 quan es van expropiar uns terrenys. Ho explica Sergi Arribas, portaveu de la plataforma.

La plataforma afirma que els ciutadans perden estona i desplašament per poder travessar el riu, ja que han de recˇrrer 600 metres quan si comptessin amb el pont nomÚs serien 50 metres. Sˇn declaracions de Sergi Arribas.

Fa dos anys la plataforma es va trobar amb l’ajuntament per poder tirar endavant el projecte, per˛ encara estÓ pendent tot i que el consistori l’estÓ estudiant, segons han informat a l’entitat.

Tall de veu_Josep Maria FortiÓ_Pont de l'Areny

Tall de veu_Sergi Arribas_Problema

Tall de veu_Sergi Arribas_Hist˛ria

Tall de veu_Josep Maria FortiÓ_Problema

Tots els podcasts Escoltar ara