Actualitat

Foto: Som Sostre

L'entitat gironina Som Sostre engega com cada any el Pla de Fred per donar resposta a les persones que viuen al carrer, aquest any l'objectiu principal de recollir roba impermeable

dimecres 30 de desembre de 2020 | Societat

Pel 2021, l'entitat es marca el repte d'elaborar un cens de totes les persones que viuen al carrer a Girona.

Les dates de Nadal són dates associades al fred i la família, però hi ha persones que també durant aquests dies de Nadal, i en plena pandèmia, viuen al carrer. L’entitat gironina Som Sostre, com cada any, fa un parell de setmanes que treballa en el Pla de Fred per poder donar resposta a les necessitats que es generen entre aquest col·lectiu.

Cristian Lienlaf, president de Som Sostre, explica que aquest any el Pla de Fred de l’entitat està enfocat en recol·lectar roba, especialment impermeable.

Cristian Lienlaf afegeix que aquest any també han tingut dificultats per celebrar el dia de Sant Esteve, que cada any es feia en un recinte tancat cedit a Vilablareix, i aquest any s’ha traslladat a la zona de pícnic de La Devesa per fer-ho a l’aire lliure.

En aquesta línia, Lienlaf explica que aquesta experiència, com moltes altres, serveix per empatitzar amb la situació d’aquests veïns i veïnes de Girona que viuen al carrer.

Des de l’entitat Som Sostre, apunten que aquest 2020 ha estat un any “difícil” per donar resposta a totes les necessitats de les persones que viuen al carrer, i que l’entitat va gastar en només 70 dies el 80% dels seus recursos. Cristian Lienlaf explica que ara s’està treballant en una nova campanya per fer front a aquest 2021 i que entre els objectius de l’entitat està trobar un espai cedit per aquestes persones i també elaborar un cens de les persones que viuen al carrer de la ciutat.

Som Sostre és un projecte gironí gestionat del tot per voluntaris que vetlla per donar visibilitat a la minoria de gironins que viuen de forma habitual als carrers de la ciutat i donar resposta a les seves necessitats.

Tall de veu_Cristian Lienlaf_2021

Tall de veu_Cristian Lienlaf_Al carrer

Tall de veu_Cristian Lienlaf_Sant Esteve

Tall de veu_Cristian Lienlaf_Roba

Tots els podcasts Escoltar ara