Actualitat

Foto: Girona FM

Els Reis d'Orient arribaran a la ciutat de Girona el dia 5 de gener

divendres 18 de desembre de 2020 | Societat

Els nens i nenes de la ciutat comptaran amb 15 b˙sties reials a tots els barris per fer arribar les seves cartes, la Catedral s'ilĚluminarÓ amb una estrella per guiar-los i els infants podran sortir als balcons amb els fanalets per cantar la canšˇ dels tres reis per rebre'ls.

El patge del fanalet ens trasllada el missatge dels reis d'Orient.

Ses Majestats d'Orient arribaran el dia 5 de gener a Girona. Abans per˛, els nens i nenes de la ciutat han pogut preparar la seva arribada amb 6.000 retallables que han fet arribar els Manaies a les escoles. Sˇn declaracions del president de la Confraria de Jes˙s Crucificat – Manaies de Girona, Xavier Serra.

Ara, per˛ tant infants com reis tenen molta feina per fer encara. Tot i que aquest any la cavalcada no serÓ possible, Ses Majestats han preparat diverses activitats per anar preparant la seva arribada. AixÝ doncs, a partir del dia 28 de desembre apareixeran a la ciutat 15 b˙sties situades a diferents llocs de la ciutat amb dues entrades, una per entrar la carta i una altra per deixar el xumet. Arribaran a tots els barris de la ciutat en funciˇ de si Ús possible o no aniran acompanyades dels patges depenent de les mesures sanitÓries. Estaran disponibles de les 11 a les 14h i de les 16h a les 20h. L'1 de gener i el 31 de desembre i el 5 de gener a la tarda no estaran disponibles als mateixos llocs per˛ sÝ, a la porta de l'ajuntament.

Per altra banda, tambÚ s'ilĚluminarÓ la Catedral de Girona del 2 al 5 de gener amb motius reials, amb l'estrella d'orient per saber on han de venir ses majestats. Ho explica Xavier Serra.

Els Reis de l'Orient han comunicat que el dia 5 a tots els barris de Girona passaran coses mÓgiques i que cal que tots els infants estigueu pendents. De fet, a les 8 del vespre, a travÚs de TV Girona, s'emetrÓ l'arribada dels reis en un format innovador i diferent. DurarÓ 35 minuts i quan acabi la retransmissiˇ tots els nens podran sortir els seus balcons amb els fanalets, que estara disponibles a la pÓgina web de l'ajuntament i a la de Manaies per poder imprimir-lo, i que tots els nens i nenes puguin cantar la canšˇ dels 3 reis.

Quan s'acabi la cantada, a 7 punts de la ciutat de Girona hi haurÓ un espectacle de focs artificials que serÓ la benvinguda als Reis definitiva.

Tall de veu_Patge reial

Tall de veu_Xavier Serra_Retallables

Tall de veu_Xavier Serra_Catedral

Tots els podcasts Escoltar ara