Actualitat

Foto: @somsostre

L’entitat Som Sostre reclama que el Palau Firal habilitat pel Pla de Fred no cobreix tota la demanda de sensellarisme a la ciutat i té capacitat per acollir més persones

dijous 12 de novembre de 2020 | Societat

Denuncien que La Sopa actua com a filtre i que des del 2016 no s’elabora un cens oficial de persones que viuen al carrer.

L’entitat Som Sostre, que treballa amb persones sense llar de la ciutat de Girona, celebra que l’Ajuntament de Girona hagi posat ja en marxa el Pla de Fred, perň assegura el servei és insuficient i que el Palau Firal és un espai prou gran com per acollir més persones que viuen habitualment al carrer. Segons apunta l’entitat, l’espai habilitat durant el confinament al Pavelló de Palau II va oferir una setantena de places per usuaris habituals de La Sopa, deixant només entre 20 i 30 places per la resta de persones sense llar, i ara, al Palau Firal, La Sopa ha tornat a actuar com a filtre.

Són declaracions de Cristian Lienlaf, president de Som Sostre, a una entrevista al magazin Els 4 Rius de Girona.

Lienlaf afegeix que l’Ajuntament assegura que aquests espais donen cobertura a tota la demanda de la ciutat, perň Girona té un nombre oficial de persones sense sostre des del 2016.

En aquesta línia, Lienlaf insisteix en la importŕncia de donar resposta a tota la gent que viu al carrer i exposa que la pandčmia de la Covid 19 ha originat un nou perfil de persones sense llar, com treballadors amb expedients de regulació temporal, persones que han perdut la feina arran de la pandčmia o que han vist reduďts els seus ingressos, entre d’altres.

Tall de veu_Cristian Lienlaf_Sopa filtre

Tall de veu_Cristian Lienlaf_Cens 2016

Tots els podcasts Escoltar ara