Actualitat

Foto: @Fundacio_Fita

Mor l'artista gironí Domènec Fita als 93 anys

dimarts 10 de novembre de 2020 | Cultura

Entre altres obres, va actuar a la façana de la Catedral de Girona amb les escultures de Sant Narcís i Sant Joan.

Domènec Fita, artista de referència de la Girona del segle XX, va morir ahir als 93 anys, segons va comunicar la Fundació Fita, deixant una forta petjada artística a la ciutat i al territori proper. Entre la seva obra, destaca el Crist jacent de la Catedral de Girona o les escultures de Sant Narcís i Sant Joan.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, així com la resta de partits municipals, va destacar ahir al ple municipal la importància de Fita per la ciutat de Girona i pel país.

Durant la seva trajectòria va treballar la pintura, l'escultura, la ceràmica o els vitralls i va materialitzar la seva obra amb més de 100 exposicions individuals, prop de 400 participacions en mostres col·lectives i gairebé 400 obres per encàrrec. President honorífic de la Fundació Fita, el gironí també era Membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi des del 1983, Medalla d’Or de la Diputació de Girona al 1991 i de la Creu de Sant Jordi 2006.

Un artista mai estàtic que gràcies a la seva mirada d’ “art integral”, és a dir, una obra pensada i construïda partint de l'espai i el lloc determinat que ocuparà, el va portar a veure l’art de més de 40 maneres diferents, que es poden apreciar fent una ullada a les obres.

Tall de veu_Marta Madrenas

Tots els podcasts Escoltar ara