Actualitat

Foto: @USTEC_girona

USTEC- STES denuncia que Educaciˇ no estÓ fent una bona gestiˇ de la Covid19 als centres educatius

dimecres 4 de novembre de 2020 | Educaciˇ

El sindicat es queixa que les demandes per garantir la presencialitat no han estat escoltades pel departament i aix˛ ha generat moltes dificultats en la gestiˇ d’escoles i instituts.

USTEC - STES ha volgut donar a conŔixer avui el seu malestar amb el departament d’Educaciˇ. El sindicat ha manifestat que Educaciˇ no estÓ duent a terme un bon seguiment de la pandŔmia de la Covid 19 als centres educatius catalans ja que les demandes que van solĚlicitar per garantir als centres la presencialitat d’alumnes i personal docent, no s’estan complint.

L’incompliment d’aquesta mesura ha provocat, segons diu el sindicat, dificultats en la gestiˇ dels centres educatius i irregularitats en la situaciˇ laboral del personal vulnerable. A mÚs, afegeixen que les reunions que han mantingut els centres amb el departament d’Educaciˇ han estat simplement informatives. Ho explica Gl˛ria Polls, portaveu adjunta del sindicat Ustec.

USTEC-STES afirma que la manca d’instruccions clares tambÚ ha provocat malestar entre els equips directius. Sˇn declaracions de Gl˛ria Polls.

El sindicat tambÚ denuncia la manca d’un pla d’actuaciˇ que reguli el teletreball, la no cobertura de la demanda de connexiˇ a internet dels infants, la manca d’oferta formativa en ˙s de les eines digitals pels mestres i la falta de coordinaciˇ entre el departament de Salut i el d’Educaciˇ. De fet, USTEC-STES, explica que han estat empreses externes les que han fet les valoracions del personal de risc i que aix˛ ha dificultat l’arribada d’informaciˇ.

USTEC-STES ha indicat que tenen constÓncia que les mesures preventives que marca el protocol de seguretat no s’han complert, ja sigui la distÓncia de seguretat o la correcta ventilaciˇ d’espais. L'incompliment l’atribueixen a la falta de personal del servei de prevenciˇ de riscos.

Tall de veu_Gl˛ria Polls_informe

Tall de veu_Gl˛ria Polls_instruccions

Tall de veu_Gl˛ria Polls_informatives

Tots els podcasts Escoltar ara