Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

La Fira del Dibuix i la Pintura de Girona es celebrarà enguany de manera virtual

divendres 30 d'octubre de 2020 | Cultura

L’espai d’exposició, interacció i venda d’obres s’allargarà fins el 6 de gener per afavorir al col·lectiu.

La 55a edició de la Fira del Dibuix i la Pintura 2020 de Girona s’ha hagut d’adaptar a les restriccions aplicades per l’evolució de la pandèmia de la Covid 19 i se celebrarà aquest any de manera virtual. Les obres podran consultar-se a través del web www.firadeldibuixilapintura.cat, ordenadores per ordre alfabètic, per autor o per temàtica, i es podrà establir contacte amb l’artista per conèixer més detalls, fins i tot a través de videoconferència, o adquirir-la, si així ho desitja.

Més enllà del format i amb l’objectiu de fer costat al col·lectiu artístic de la ciutat, una de les novetats de la fira d’enguany és que no només durarà un dia, com de costum, sinó que donarà el tret de sortida el dia 1 de novembre i s’allargarà fins acabada la campanya de Nadal. Ho explica Joan Matamala, de la Fundació - Llibreria Les Voltes de Girona.

De moment, la Fira ja té tancats un total de 32 artistes, el que suposa el 30% de les inscripcions registrades l’any passat. En aquest sentit, Matamala explica que han notat forta reticència per part dels artistes d’adherir-se a aquesta iniciativa online.

Des de 1965 i de manera ininterrompuda Girona ha tingut una cita cada 1 de novembre amb el dibuix i pintura de la ciutat i aquest any no s’ha volgut deixar de fer. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut insistir en la importància de la cultura, no només en l'àmbit econòmic, sinó també per construir la societat del benestar.

Els artistes poden inscriure’s a través del web www.firadeldibuixilapintura.cat fins el mateix dia 1 de novembre i cada artista pot presentar fins a un màxim de 10 obres. La Fundació Llibreria Les Voltes farà d’intermediari entre el pintor i el comprador en cas de voler adquirir l’obra.

Tall de veu _ Marta Madrenas

Tall de veu _ Joan Matamala _ reticiència

Tall de veu _ Joan Matamala _ Més d'un dia

Tots els podcasts Escoltar ara