Actualitat

Foto: Girona FM

L'Ajuntament de Girona manté les restriccions aplicades a Girona i Salt i llença una injecció de 450 mil euros

divendres 16 d'octubre de 2020 | Societat

Aquesta injecció de 450 mil euros per generar ocupació i ajudar als sectors de l'hostaleria, la restauració i el comerç, els més perjudicats per les noves restriccions aplicades del Procicat.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, assegura que les mesures preses a Girona i Salt fins ara han reduït l'índex de rebrot a gairebé la meitat i per això es mantindran vigents. En aquest sentit, els parcs infantils romandran tancats del tot, així com els parcs i jardins urbans.

Els mercats del Lleó, la Devesa i Can Gibert es mantindran oberts amb un aforament del 30% i les activitats culturals es podran seguir realitzant, només a espais tancats i estables, i amb un aforament del 50%. Les activitats culturals a l'aire lliure quedaran cancel·lades. Els menjadors socials es mantenen oberts, excepte els de la gent gran, que se'ls seguirà oferint el servei a domicili, com fins ara.

A nivell esportiu, queden suspesos tots els partits d'esport base i amateurs, que no siguin en l'àmbit estatal o professional, però es mantenen els entrenaments. A l'esport de primer nivell es podrà mantenir el públic limitat als partits de l'Uni Girona, el Bàsquet Girona, el GEIEG Uni, el Girona Club d'Hoquei, tant femení com masculí, el Girona de futbol Juvenil, el Girona B i el femení. L'estadi de Montilivi es mantindrà, però, sense públic pels partits del primer equip del Girona.

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona ha anunciat un paquet d'ajudes per un valor total de 450 mil euros per ajudar als sectors més perjudicats per les mesures preses i per generar ocupació. En concret, una injecció de 150 mil euros d'ajudes del Girona Actua per posar a disposició de les empreses per generar noves ocupacions (els hi cobrirà uns 950 euros de la nòmina mensual), i una segona convocatòria Girona Actua Plus de 200 mil euros, que s'obrirà al novembre, i està enfocada a mantenir els treballadors vigents a cada empresa (especialment autònoms, petites empreses i entitats de treball social, que hagin perdut ingressos de forma intensa durant la pandèmia o que hagin hagut d'aturar l'activitat). Per una altra banda, Marta Madrenas ha anunciat un altre paquet de 100 mil euros per ajudar als sectors de la restauració, l'hosteleria i el comerç.

Més enllà d'aquestes mesures, Madrenas ha afegit que la Policia Municipal ha advertit aquest matí a 5 bars i restaurants de la ciutat on els clients estaven consumint a l'interior. A partir d'aquest migdia l'Ajuntament passarà a sancionar als establiments que incompleixin les normes (recordant que els establiments sí que poden estar oberts per servir menjar per emportar).

Tall de veu _ Marta Madrenas _ parcs infantils

Tall de veu _ Marta Madrenas _ ajudes

Tots els podcasts Escoltar ara