Actualitat

Foto: turismemalgrat.com

Un estudi elaborat per la UdG demostra que bussejar millora la salut mental de les persones

divendres 16 d'octubre de 2020 | Ciència i tecnologia

L’estudi està elaborat per la Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG.

Primer cop que es fa un estudi a la mediterrània que vol lligar una activitat recreativa marina amb la salut de les persones i avaluar els efectes del busseig sobre la salut mental de les persones que practiquen aquest esport. L’estudi està elaborat per la Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG i ha demostrat que bussejar comporta efectes beneficiosos per a la salut mental de les persones.

L'informe ha comparat la gent que anava a la platja i la que practicava busseig al Cap de Creus amb alguna de les empreses que ofereixen aquesta pràctica esportiva. Els investigadors han entrevistat 250 persones entre el 2018 i 2019 i els feien uns qüestionaris sobre la seva salut mental abans i després de realitzar el busseig o estar-se una estona a la platja. Arnau Carreño, investigador en formació de la UdG que ha desenvolupat l'estudi en el marc de la Càtedra d'Oceans i Salut Humana amb una beca de l'Ajuntament de Tossa de Mar, ho explica.

Si bé l'estudi demostra que no hi ha diferències remarcables entre les dues pràctiques, sí que hi ha una millora en general de la salut mental dels participants. Aquestes millores s'incrementen amb els enquestats que pateixen alguna malaltia crònica i que es mediquen. Són declaracions d’Arnau Carreño.

Des de la Càtedra Oceans i Salut Humana de la UdG demanen que es facin nous estudis que puguin confirmar els resultats que han trobat, que es centrin en pacients de malalties cròniques i en com el mar pot beneficiar la seva salut.

Tall de veu_Arnau Carreño_conclusió

Tall de veu_Arnau Carreño_enquestes

Tots els podcasts Escoltar ara